'De Betoverde Tuin': Tweede periode, we vieren de tiende verjaardag

Tentoonstelling » Sculpturen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over 'De Betoverde Tuin': Tweede periode, we vieren de tiende verjaardag

  Gedurende de tweede periode van 'De Betoverde Tuin 2021' worden er enkele nieuwe kunstenaars en nieuwe kunstwerken tentoongesteld. In deze periode vieren wij het tienjarig bestaan met tal van festiviteiten.

  'De Betoverende Tuin 2021' is een internationale kunsttentoonstelling in een gestructureerde, natuurlijke landschapstuin met veel water en contrasten. Het ligt op de taalgrens tussen Jodoigne, Hoegaarden en Tienen, halverwege tussen Brussel en Liège en op het 'RAVEL'-fietspad dat Tienen, Hoegaarden, Jodoigne en Namur verbindt.

  Meer dan 55 beeldhouwers uit België, de buurlanden, de Verenigde Staten en zelfs Rusland nemen deel. U ziet sculpturen van glas, hout, brons, keramiek, metaal, schroot en steen.

  Jacques Raemaeke(e)rs met zijn 'Olifantsvogel', Jean-Pierre Belaen met 'To Be Or Not To Be een kikker', de fabuleuze keramiek van de Russische kunstenaar Elya Yalonetsky en vele andere kunstenaars hebben 'Fabelachtige Wezens' gecreëerd, het thema van de tentoonstelling van dit jaar.

  De helft van de bezoekers komt om van de tuin te genieten, die veel verschillende facetten heeft, zoals vijvers, beekjes, weilanden, bossen, de 'Geheime Tuin', een labyrint, terrassen, rozenhagen en veel banken met uitzicht op het Brabantse Haspengouwse landschap. U zult hier geen exotische planten aantreffen, maar wel een rijke verscheidenheid aan inheemse, spontaan gegroeide wilde planten (wilde orchideeën in overvloed). Niet voor niets wordt het omschreven als een landschapstuin, gestructureerd, natuurlijk, rijk aan water en contrasten.

  Corona heeft zijn status van 'Fabelachtig Wezen' verloren, maar tijdens de tentoonstelling zullen de Corona-maatregelen door alle bezoekers strikt worden nageleefd, zoals uitvoerig wordt uitgelegd op onze website 'https://www.de-betoverende-tuin.info'.

  De combinatie van een bezoek aan 'De Betoverde Tuin' met de troeven van het Brabantse Haspengouw, Hoegaarden en Jodoigne zal een aangename verrassing zijn.

  Dit jaar kunnen de bezoekers gebruik maken van een grote parkeerplaats op 400 m van de tentoonstelling, langs de Ravel, een aangename korte wandeling in de schaduw van de bomen (adres parking: Rue de Saint-Marie 1, 1370 Saint-Jean-Geest).

  Photos de 'De Betoverde Tuin': Tweede periode, we vieren de tiende verjaardag

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Enkele adembenemende tentoonstellingen die je niet mag missen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Jodoigne

  Aanbevelingen