River Jazz Night : Fabian Fiorini

image - River Jazz Night : Fabian Fiorini

Over

De Night is zowel de signatuur als de apotheose van het festival. Hier kristalliseert zich een carte blanche in drie tijden en drie ruimten. Deze vrijkaart richt zich niet toevallig tot Fabian Fiorini. Als talentvolle en productieve kameleon was hij bovendien gek genoeg om de uitdaging aan te gaan: drie even verschillende als complementaire projecten uitbouwen die zijn portret vormgeven in een uiterst levendige momentopname tijdens een avond waaraan het publiek schatplichtig wordt gemaakt.

Fabian Fiorini heeft altijd al interesse gehad voor de kruisbestuiving tussen hedendaagse klassieke muziek en jazz, waarbij hij compositie en improvisatie als gelijke delen beschouwt. Hij componeert regelmatig voor theater, dans, en film, evenals in opdracht van grote orkestensembles.
Parallel hiermee blijft hij voortdurend zijn kennis uitbreiden over muziek uit andere continenten.
Begin jaren negentig maakt hij deel uit van de generatie die in de Brusselse Kaai bijdraagt tot het verlenen van een pertinente maturiteit aan de Belgische jazz.
Het is trouwens in deze smeltkroes dat later Aka Moon het licht zal zien. Met deze groep werkt hij het vaakst samen, zowel op het podium als op plaat. Andere groepen waarin Fabian Fiorini ook een sleutelrol speelt in de uitstraling van de jazz, zijn onder meer het Fiorini-Houben Quartet, Al Funduq, Octurn en MikMâäk.

In de Night 2021 staat licht centraal.

“Messe noire” | 18:00 | JAZZ STATION

Nicolas Fizsman – bas / Fredy Massamba – zang / Jean-Paul Estiévenart – trompet / Quatuor UFO : Maritsa Ney – viool I / Martin Lauwers – viool II / Marie Ghitta – viola / Marine Horbaczewski – cello / Fabian Fiorini – piano

“Blanche” | 19:30 | SENGHOR HORS LES MURS @Bibliothèque Solvay

Fabian Fiorini – piano (solo)

“Transcendant Red” | 21:30 | MARNI BAR

Mika OKI – effects / Fabian Fiorini – piano

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 74965
Editer l'événement SEO Espace administration