Offener Prozess

image - Offener Prozess

Over

In het kader van het project “Unzivilgesellschaft” dat gewijd is aan racistisch geweld en rechtse terreur in een Europees perspectief, presenteren het Goethe-Institut Brussel en LaVallée de tentoonstelling “Offener Prozess” (Open proces).

Uitgangspunt van de tentoonstelling is het neonazistische terreurnetwerk “Nationalsozialistischer Untergrund” (NSU), dat in Duitsland in het eerste decennium van deze eeuw tien mensen heeft vermoord. De tentoonstelling behandelt het complexe verhaal van de NSU met als startpunt de geschiedenis van de migratie en het verzet tegen rechts en racistisch geweld. Vanuit de benadering van “levende herinnering” wordt de aandacht gevestigd op gemarginaliseerde perspectieven, maar ook op structureel en institutioneel racisme.
Met het oog op een ook in België wijdverbreid structureel racisme en gewapende rechtse groeperingen biedt deze tentoonstelling ook voor de situatie hier belangrijke aanzetten voor de omgang met dit complex van problemen.

Curatoren: Ay?e Güleç & Fritz Laszlo Weber

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het project Offener Prozess met steun van ASA-FF e.V. en LaVallée Brussel.

Tours: 19.11., 20.11., 28.11. (14h), 9.12. (18h)

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Galerijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 76009
Editer l'événement SEO Espace administration