Offener Prozess

Tentoonstelling » Galerij

Praktische informatie

 • Gratis
 • Covidsafe Ticket
 • Over Offener Prozess

  In het kader van het project “Unzivilgesellschaft” dat gewijd is aan racistisch geweld en rechtse terreur in een Europees perspectief, presenteren het Goethe-Institut Brussel en LaVallée de tentoonstelling “Offener Prozess” (Open proces).

  Uitgangspunt van de tentoonstelling is het neonazistische terreurnetwerk “Nationalsozialistischer Untergrund” (NSU), dat in Duitsland in het eerste decennium van deze eeuw tien mensen heeft vermoord. De tentoonstelling behandelt het complexe verhaal van de NSU met als startpunt de geschiedenis van de migratie en het verzet tegen rechts en racistisch geweld. Vanuit de benadering van “levende herinnering” wordt de aandacht gevestigd op gemarginaliseerde perspectieven, maar ook op structureel en institutioneel racisme.
  Met het oog op een ook in België wijdverbreid structureel racisme en gewapende rechtse groeperingen biedt deze tentoonstelling ook voor de situatie hier belangrijke aanzetten voor de omgang met dit complex van problemen.

  Curatoren: Ay?e Güleç & Fritz Laszlo Weber

  Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het project Offener Prozess met steun van ASA-FF e.V. en LaVallée Brussel.

  Tours: 19.11., 20.11., 28.11. (14h), 9.12. (18h)

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Sint-Jans-Molenbeek

  Aanbevelingen