Presence is more than just being there

image - Presence is more than just being there

Over

LKFF Art Projects, voorheen gevestigd in Brussel, opent de deuren opnieuw van de voormalige pastorie, later gemeentehuis van Beersel (gebouwd in 1781), waar nu, na vele maanden renovatie-werken, een galerie voor hedendaagse kunst zal staan.
Deze eerste tentoonstelling is ontworpen rond de aard van een «aanwezigheid».
Tegen de aard van het mens-zijn in en in naam van het algemeen welzijn, werden wij van elkaar geïsoleerd. Het maakte ons bewust van wat we als vanzelfsprekend beschouwden: het simpele feit om samen tijd door te brengen, de vreugde van een omhelzing, het geruststellende karakter van een aanwezigheid.
Het LKFF nodigde daarom een groep internationale kunstenaars uit om werken en installaties voor te stellen rond het thema «aanwezigheid»: Hanneke Beaumont (NL), Beth Carter (UK), Hanneke Beaumont (NL), Beth Carter (UK), Maarten Ceulemans (BE), Atelier les Deux Garçons (NL), Alessandro Filippini (IT), Xavier le Normand (FR), Michel Tombroff (BE), Henk Van Rensbergen (BE), Velasco Vitali (IT) en in samenwerking met Red Moon Art Incubator: Shui-Lyn White (Zuid-Afrika).
Tijdens een rondgang door de zalen ontdekt de bezoeker diverse werken en media (beeldhouwkunst, fotografie, schilderkunst, taxidermie...) die de sterke verbondenheid illustreren, maar ook de individualiteit van de mens, onze behoefte aan bescherming, aan geruststellend gezelschap, de overweldigende aanwezigheid van afwezigheid, de verlatenheid van lege ruimten, de vreemdheid van een nieuwsgierige blik, of misschien zelfs hoe iets heel kleins een immens aura kan hebben.

Deel :

Fotogalerij (13)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Galerijen
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 77159
Editer l'événement SEO Espace administration