Instant Oblivion / instagram works 2020-2021

Tentoonstelling » Galerij

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Instant Oblivion / instagram works 2020-2021

  Het werk van Olga Fedorova is even visueel complex als verleidelijk. Ze werkt op het raakvlak tussen fotografie, schilderkunst, digital imaging en installatie. Ze gebruikt 3D-software om vormen te maken die doen denken aan ready-made modellen en plaatst ze in ruimtes en landschappen die getypeerd worden door hun kille, klinische en onpersoonlijke sfeer. Fedorova’s werk wordt getypeerd door de evocatie van een afstandelijke, droomachtige sfeer. Haar beelden voelen tegelijkertijd vreemd en bekend, als geruststellend en verontrustend aan.

  Met INSTANT OBLIVION, benadert Olga Fedorova de wereld van digitale kunst - die bijna altijd gepaard gaat met het idee dat technologie de toekomst is en de toekomst van technologie digitale kunst is - als een digitale woestenij van eindeloze overproductie, waar obsceniteit niet wordt blootgelegd, aan de kaak gesteld of onthuld, laat staan in twijfel getrokken. Het is in deze wereld dat Olga Fedorova opereert: een speeltuin met een eindeloze bron aan inspiratie die beelden van monsterlijke dubbelgangers voedt.

  In haar werk benadrukt, vergroot en verdraait Olga Fedorova onze nieuwe (digitale) realiteit tot het uiterste, door middel van beelden die woest gelach oproepen - want we weten dat ze ons meer uitlachen dan we er zelf ooit om zouden kunnen lachen. Elk werk is een blik op wat ons medeplichtig maakt aan onze eigen ontmenselijking, een grijns om onze eigen perversie en onze haat voor alles wat onverklaard en mysterieus blijft, uiteindelijk onze steeds groeiende middelmatigheid onthullend.

  Ook is er werk te zien van Nikita Panin (RU, 1989) en Ruslan Vyaltsev (RU, 1994).


  Olga Fedorova (RU, 1980) woont en werkt in Brussel. Haar werk en projecten zijn recent getoond in solo en groepstentoonstellingen in musea en galeries verspreid over Europa. Meest recent had ze solo en duo tentoonstellingen bij Tatjana Pieters, Gent (BE) met Joachim Coucke, Watermans Arts Centre, Londen (UK), Ojartspace, Istanbul (TU), Palazzo San Giuseppe, Polignano a Mare BA (IT), Art4museum Moscow (RU) en Annka Kultys Gallery, Londen (UK). Ze nam deel aan groepstentoonstellingen in Mudel, Deinze (BE), Safari studio, Kortrijk (BE), Biënnale van België, Floraliënhal Gent (BE), Electromuseum, Moscow (RU) en Future gallery, Berlijn (DE). Fedorova’s videowerk maakt deel uit van virtuele tentoonstellingen zoals The Wrong Biennale, DaDa Club Online en Felt Zine. Haar werk is ook te vinden op het crypto currency biedingsplatform Foundation.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Enkele adembenemende tentoonstellingen die je niet mag missen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Gent

  Aanbevelingen