Wat is er te doen in februari?

Februari, de tweede maand van het jaar, staat bekend omwille van de romantische vibes. Hoewel het de kortste maand van het jaar is, heeft februari zeer veel te bieden!


Een van de meest opvallende kenmerken van februari is natuurlijk Valentijnsdag, dat op 14 februari wordt gevierd. Deze dag is gewijd aan de viering van liefde en genegenheid tussen geliefden. Overal ter wereld wisselen mensen bloemen, chocolaatjes en liefdesbrieven uit om hun affectie voor elkaar te tonen. Het is een moment waarop romantiek in de lucht hangt en harten sneller doet slaan.


Naast Valentijnsdag heeft februari ook verschillende nationale en culturele vieringen. Zo vieren jong en oud het kleurrijke carnaval met tal van fijne stoeten en de allerleukste carnavalskostuums. In sommige Aziatische culturen wordt dan weer Chinees Nieuwjaar gevierd, ook bekend als het Lentefestival, gevierd, waarbij kleurrijke optochten, vuurwerk en traditioneel eten centraal staan.


Daarnaast is 2024 is een schrikkeljaar, wat maakt dat februari 2024 niet 28 maar wel 29 rijkgevulde culturele dagen kent.  Kortom, februari is een maand boordevol contrasten, van liefde en romantiek tot culturele vieringen. 


Ontdek hieronder alle niet te missen culturele evenementen in februari!

Deel :

Andere thema's

Meer thema's
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 114917
Éléments de la thématique Editer la thématique SEO Espace administration