Alle kleurrijke carnavalsfeesten in België

Carnaval in België is een kleurrijk en levendig feest dat jaarlijks wordt gevierd in verschillende steden en dorpen in het hele land. 


Een van de meest bekende carnavalsvieringen in België vindt plaats in de stad Binche, gelegen in de provincie Henegouwen. Het Carnaval van Binche staat op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed en trekt elk jaar duizenden bezoekers van over de hele wereld. Het hoogtepunt van het carnaval in Binche zijn de "Gilles", die traditioneel gekleed zijn in felgekleurde kostuums, houten maskers en hoge hoeden. De Gilles voeren een rituele dans uit op het ritme van de trommels en gooien sinaasappels naar het publiek als symbool van geluk.


Een andere opmerkelijke carnavalsviering in België vindt plaats in Aalst, een stad in Oost-Vlaanderen. Het Carnaval van Aalst staat bekend om zijn satirische en humoristische optochten, waarin deelnemers vaak politieke en maatschappelijke kwesties bespotten. De kostuums zijn kleurrijk en uitbundig, en de sfeer is er een van feestelijke vreugde.


Naast Binche en Aalst worden er carnavalsvieringen georganiseerd in veel andere steden en dorpen in België, zoals Oostende, Malmedy en Eupen. Elk van deze vieringen heeft zijn eigen lokale tradities en evenementen, maar over het algemeen draait het bij carnaval in België om het vieren van het leven, het samenkomen van gemeenschappen en het uitdrukken van creativiteit door middel van kostuums en optochten.


Carnaval in België is niet alleen een gelegenheid om te feesten, maar ook een moment om de rijke cultuur en geschiedenis van het land te vieren. Het brengt mensen van verschillende achtergronden samen en biedt een kans om deel te nemen aan eeuwenoude tradities en festiviteiten. 


Ontdek hieronder alle niet te missen carnavalsfeesten in België!


Deel :

Andere thema's

Meer thema's
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 115410
Éléments de la thématique Editer la thématique SEO Espace administration