Planetarium van Julien Meert

 
image - Planetarium van Julien Meert

Over Planetarium van Julien Meert

Voor zijn tweede persoonlijke tentoonstelling in de galerij Sorry We’re Closed stelt Julien Meert met “Planetarium” een nieuwe reeks horizontale panoramische schilderijen voor, gaande van portretten tot taferelen.


Het omgedraaide formaat stelt de kunstenaar in staat om verschillende personages of entiteiten met elkaar in dialoog te laten treden in een geheel van geschilderde taferelen. De schilderkunst bekijken vanuit het perspectief van de dramaturg is een van de bijzondere kenmerken die Julien Meert typeert.


In de tentoonstelling “Planetarium” draait alles rond de absurditeit van onze toestand als menselijke wezens, levend op een planeet die zweeft in een oneindige uitgestrektheid.


“Planetarium” brengt constellaties in kaart. Een metafoor voor de families die deel uitmaken van het werk en voor hun leven waarin de kunstenaar ons laat binnenkijken. Metafysische en existentiële vragen die met een zekere theatraliteit aangekaart worden en die we ook terugvinden in de tekeningen en video’s van de kunstenaar. 

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Schilderijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 111775
Editer l'événement SEO Espace administration