Workshop | Inclusieve verhalen

 
image - Workshop | Inclusieve verhalen

Over Workshop | Inclusieve verhalen

Het thema ‘gender’ is de afgelopen jaren doorgedrongen in de media. De grote media (waaronder de New York Times in de VS, Folha in Brazilië en Infobae en Clarín in Argentinië) hebben op hun redacties experts aangesteld en ze de vrijheid gegeven om beslissingen te nemen. Tegelijkertijd kwamen er op de redacties veel vrouwelijke journalisten bij met een feministisch perspectief dat al voelbaar was bij veel onafhankelijke media. Maar wat is feministische journalistiek? Is het noodzakelijkerwijs militante journalistiek? Is feministische journalistiek objectief? Welke onderwerpen kaart feministische journalistiek aan? Welke rol kunnen wij spelen in het aanklagen van geweld tegen vrouwen?
Deze workshop verkent die vraagstukken op basis van de ervaring en context van de spreker. Aan de hand van een praktische analyse van krantenkoppen leggen we hun seksistische vooringenomenheid bloot, waarna we de invalshoek herwerken vanuit een feministisch oogpunt.

Deze workshop wordt mogelijk gemaakt door de onafhankelijke media El Salto en Popaganda. El Salto is een geëngageerd Spaans coöperatief mediakanaal dat onderwerpen als politiek, ecofeminisme, migratie en cultuur behandelt vanuit een radicaal perspectief. Popaganda is het eerste online multimediamagazine van Griekenland in het teken van cultuur, maatschappij en kunst.
Moderators: worden nog aangekondigd
??? Inschrijving ???
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Lezingen / Debatten
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 132418
Editer l'événement SEO Espace administration