Frank Zappa. Yes. Yes. Yes.

 
image - Frank Zappa. Yes. Yes. Yes.

Over Frank Zappa. Yes. Yes. Yes.

1 Ticket geeft toegang tot alle concerten en voorstellingen (maar sommige zalen hebben beperkte capaciteit)
Een hele namiddag focusen we ons op het artistieke oeuvre van Frank Zappa dat breder is dan enkel zijn muziek. Via concerten, docu, film en conferences belichten we de fascinerende erfenis die het genie ons heeft nagelaten.
We starten met een Listening Session met de “uber-groupie” Pamela Des Barres en met een screening van the “Amazing Mr Bickford” die Zappa samen met Bruce Bickford heeft gerealiseerd.
Vervolgens brengen we een concert van Het ensemble Styx, hier in kwintetformatie dat erin geslaagd is de hand te leggen op arrangementen van een aantal onsterfelijke klassiekers van Zappa. Geïnspireerd door deze Zappa’s schreven gitarist Pierre Vervloesem, saxofonist Bruno Vansina en jazzdrummer Samuel Ber elk een nieuwe compositie voor klassiek kwintet en jazzmusici. Als top of the bill componeerde de Amerikaanse jazztrompettist Dave Douglas speciaal voor deze productie een gloednieuw werk en staat hij als leader of the band mee op het podium.
We focusen ons ook op de strijd die Zappa voerde in de jaren ’80 voor “Free Speech” en vragen ons af of een figuur als Zappa vandaag nog wel mogelijk is. The Worlds Greatest Sinner is één van de eerste audio-visuele producties waarvoor Zappa de muziek componeerde en produceerde.
We sluiten af met de band Sinister Sister, die in het verleden al meermaals de muziek van Zappa herinterpreteerde, met speciaal voor Bozar als special guest de fantastische Robert Martin. Deze multi-instrumentalist speelde met Zappa doorheen de hele jaren ’80.

PROGRAMMA
14h00 – 15h00Ter ARken : Listening session Pamela Des Barres
Studio : Amazing Mr Bickford (Inleiding door “Co de Kloet”)

15h30 – 17h00 M :
Concert
Kleptomania – Zappa meets contemporary, meets jazz
Ensemble Styx, Dave Douglas & others.
Line-up: David Douglas (trompet), Pierre Vervloesem (gitaar), Bruno Vansina (sax), Samuel Ber (drums), Anne Davids (fluit), Kristien Ceuppens (hobo), Dries Tack (klarinet), Rozanne Descheemaeker (hoorn) en Bert Helsen (fagot) composities Frank Zappa (arr. Bossini), David Douglas, Pierre Vervloesem, Bruno Vansina en Samuel Ber.

17h00 – 18h30:Talks & Debates “Free Speech: How the fight of Frank Zappa is more relevant than ever”
Studio: Film - The World’s greatest Sinner

19h00 – 20h00 M:
Concert
Sinister Sister feat. Robert Martin
Line-up: Robert Martin: vocals; Maayan Smith: tenor sax; Pieter Claus: vibrafoon; Jan Ghesquière: gitaar; Michel Hatzigeorgiou: bas; Pierre Hurty: drums
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Lezingen / Debatten
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 134485
Editer l'événement SEO Espace administration