Abdel Rahman El Bacha & het Koor van de Europese Unie

 
image - Abdel Rahman El Bacha & het Koor van de Europese Unie

Over Abdel Rahman El Bacha & het Koor van de Europese Unie

Het KOOR VAN DE EUROPESE UNIE organiseert een uitzonderlijk concert! Op het programma staan twee magistrale werken die worden uitgevoerd met het « Ensemble Orchestral de Bruxelles »:


In het eerste gedeelte, het pianoconcert n°5 van Beethoven, bekend onder de naam «Keizersconcert », gedirigeerd door Jacques Vanherenthals en uitgevoerd door pianist Abdel Rahman El Bacha. Sinds de openbaring van zijn talent op het Koningin Elisabeth Concours dat hij op 19 jarige leeftijd met unanimiteit won, treedt hij op in de meest prestigieuse concertzalen in Europa en de rest van de wereld. Het Keizersconcert is Beethovens laatste en zeker zijn meest machtige pianoconcert.


In het tweede gedeelte, de hymne « Hör mein Bitten » voor sopraan, koor en orkest, gevolgd door de seculiere Cantate « Die erste Walpurgisnacht » van Mendelssohn voor solisten, koor en orkest, onder leiding van Dirk De Moor. De tekst is een gedicht van Goethe dat vertelt over de pogingen van de druïden van het Harzgebergte om hun heidense rituelen uit te voeren als tegenwicht tegen de nieuwe dominante christelijke krachten. Dit betoverende werk slingert ons heen en weer tussen geloof en bijgeloof. Solisten : Julie Gebhart, sop. / Cécile Lastchenko, mezzo / Markus Ensthaller, ten. / Matthew Zadow, bar.


Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 136951
Editer l'événement SEO Espace administration