Wald Ensemble comes back to Brussels after two years since their European debut in 2021

Over

Wald Ensemble is een orkest opgericht in 2015, de voornaam komt van ‘bos’ in het Duits, wat een groot aantal verschillende bomen betekent die één geheel vormen, een bos. Het ensemble gebruikte het woord als metafoor voor de voornaam, waarbij elke boom met een muzikant werd verbonden en zo een muzikaal bos ontstond. Dit orkest is opgeleid voor sololeden van grote orkesten, waaronder Jehye Lee, tweede violist van het Symfonieorkest van de Beierse Radio, maar ook voor leden van het London Symphony Orchestra, het Beierse Radio Symfonie Orkest Frankfurt, het Hannover Radio Symfonie Orkest en de Keulse Philharmonie.
De geweldige gast, Chloe Jiyeong Mun, begon op jonge leeftijd piano te spelen en toen ze 18 jaar oud was, won ze de eerste prijs op de Internationale Competitie van Genève in Zwitserland, waar ze de aandacht en erkenning van iedereen trok. Het jaar daarop won ze ook het internationale Busoni-concours in Italië, en van daaruit kwam haar carrière tot bloei, toen jurylid Dirk Demus van het Busoni-concours de pianist prees en verklaarde: “Ik ontdekte in haar een natuurlijke muzikaliteit waarvan ik dacht dat die in onze muziek verdwenen was. time: “Ik ontdekte in haar een natuurlijke muzikaliteit waarvan ik dacht dat die in onze tijd verdwenen was”. Sindsdien heeft ze in de meest prestigieuze orkesten ter wereld kunnen spelen en solorecitals kunnen geven op festivals zoals het 17e Internationale Chopin and Son Europe Music Festival, georganiseerd door het Fryderyk Chopin Instituut, of de Sociedad Filarmónica de Vilagarcía. en vele anderen.
Het Wald Ensemble keert terug en biedt iedereen de kans om Chloe Jiyeong Mun samen met hen te zien optreden in Flagey, op woensdag 10 januari 2024 om 20.00 uur, klaar om hun tweede Europese debuut te maken, op dezelfde plaats drie jaar later: en ook als gebaar om de 60e verjaardag van de betrekkingen tussen Korea en de EU met voorname muzikale uitmuntendheid te herdenken.
Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 142427
Editer l'événement SEO Espace administration