Those Lazy , Hazy , Crazy Days of Summer

 

Over Those Lazy , Hazy , Crazy Days of Summer

Groepstentoonstelling NL Those Lazy–Hazy–Crazy Days of Summer
Michaël Aerts, Stephan Balleux, Tinka Pittoors Kelly Schacht, Ante Timmermans, Vadim Vosters
Verduyn Gallery presenteert u met genoegen Those Lazy–Hazy–Crazy Days of Summer, een groepstentoonstelling met zes generatiegenoten die leven en werken in België. De geselecteerde kunstenaars zijn Michaël Aerts, Stephan Balleux, Tinka Pittoors, Kelly Schacht, Ante Timmermans en Vadim Vosters.
Elke zomer is bijzonder. Het leven lijkt een trager tempo aan te nemen vanwege de zwoele temperaturen. De zomer is dan ook het ideale seizoen voor ontspanning, vrijetijdsbesteding of simpelweg lekker lui te zijn zonder enig schuldgevoel. Desalniet- temin kan dat trage tempo ineens terug de hoogte in razen met intense avonden, enkele wazige ontmoetingen en een blijvende zomerkoorts. Dit jaar brengt de zomer nóg meer.
Om te beginnen, Michaël Aerts (geboren in 1979 te Dendermonde, leeft en werkt in Gent) onderzoekt hoe de mens cultureel evolueert met mobiliteit als de drijvende kracht achter onze ontwikkeling. Aerts is een hedendaagse beeldhouwer die zijn werken bewust in verschillende omgevingen presenteert, en analyseert inzake de steeds verschuivende betekenis van zijn intrigerende objecten.
Stephan Balleux (geboren in 1974 te Brussel, waar de kunstenaar ook leeft en werkt) is een hedendaagse schilder die moeiteloos beweegt van een verstild palet naar sprek- ende kleuren, van zachte penseelstreken naar virtuose handelingen op doek. Balleux’s uitgesproken figuratieve beeldtaal is zelden eenduidig maar steeds dubbelzinnig. Hij presenteert een tegenstelling, een surreëel beeld, een juxtapositie, een disfiguratie of een conflict die de toeschouwer tracht op te lossen.
Vervolgens zijn er de werken van Tinka Pittoors (geboren in 1977 te Brasschaat, leeft en werkt in Antwerpen). Haar sculpturale artistieke praktijk is gekenmerkt door een tweestrijd tussen natuur en onze consumptiemaatschappij. Ze implementeert zowel organische als industriële sculpturen waarbij ze vormgeeft aan deze tweeledige spanning. Hierbij vindt ze inspiratie in literatuur, kunsthistorische tradities of hedendaagse gebeurtenissen en thema’s.
Kelly Schacht (geboren in 1983 te Roeselare, leeft en werkt in Gent) is een multidisci- plinaire kunstenaar die de tentoonstellingsruimte benadert als een dynamische omgeving waar nieuwe verhalen vorm krijgen. Haar werken op papier, sculpturen, installaties,
performatieve handelingen en publieke interventies stemmen aan tot nadenken, geïn- spireerd door grafisch ontwerp, een neo-conceptuele aanpak met het gebruik van tekst en een spel van betekenisgeving verweven in de semiotiek van haar werken.
Wat als een kunstenaar vertrekt van (bijna) niets? En, nog iets zorgwekkender, wat als hij de mogelijkheid openlaat om daar weer op uit te komen? De voorbije jaren heeft Ante Timmermans (geboren in 1976, leeft en werkt in Gent) de pauzeknop ingedrukt, de spie onder het wiel geklemd. Ante is het tegenwoordig te doen om het ontdoen. Nicht-Ich. Ohne. Post-Ante. Zich verliezen. Entleeren. Zonder intentie. Naar binnen vallen en in het immense duister tasten. Laten zijn.Na de installaties en performances is hij teruggekeerd naar tekenen op A5. Zwart op wit. De tekening niets dan een tekening laten zijn. Niets te zeggen. Gewoon: tonen, laten zien. De tekening de tekening. De toeschouwer de toeschouwer. In Antes kunst leunen tekenen, schrijven en construeren, kijken en lezen en zich verspreken zo dicht tegen elkaar aan, dat ze mekaar wel eens omarmen. Terwijl potlood op papier dynamiet kan zijn. Een oneindig vat vol handelingen. Trekken, krassen, verbinden, construeren, tellen, arceren, markeren, haken, hakken, schrijven, schrappen, tussen haakjes plaatsen, omcirkelen, traceren, verdelen, splitsen, zwieren, golven, toveren, betekenen. Wanneer je, zoals Ante, op en in houten panelen gaat werken, krijgen de tekenhandelingen enerzijds meer weerstand te verduren; anderzijds lokt dit materiaal een nog ruimere diversiteit aan operaties uit. Die onderhouden zowel relaties met sculptuur, schilderkunst als grafiek. (fragmenten uit tekst van Frank Maes, oktober 2019).
Vadim Vosters (geboren in 1979 in Frankrijk, leeft en werkt in Brussel) en zijn beto- verende schilderijen balanceren tussen fictie en de werkelijkheid, het tastbare en het ongrijpbare. Zijn werken zijn zo eindeloos als zijn onbegrensde verbeelding, herkenbaar in beeld gebracht door een karakteristiek spel van licht en schaduw. Hij beeldt reeds bestaande werken af in een ander tijdperk, waarbij ze niet alleen een nostalgische connotatie lijken te dragen, maar ook een romantisch verlangen naar een betere wereld.
Verduyn Gallery verwelkomt u graag van 24 juli tot en met 18 september, 2022, op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00, of op afspraak.

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (14)

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Galerij
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 63383
Editer l'événement Espace administration