Over OORtreders Festival 2022

Locaties: Theatergebouw Dommelhof, Het Klankenbos, Bibliotheek Neerpelt, Atelier Lucas Pellens, CC Palethe.

OORtreders Festival is een 3-daagse happening rond kunst en geluid, op een unieke locatie midden in de Limburgse bossen. Publiek en kunstenaars uit binnen- en buitenland komen samen met een gemeenschappelijke focus op geluid en muziek. Zin voor experiment en avontuur zijn hierbij onontbeerlijk. Deze vierde editie met als ondertitel ‘Sound in times of fluidity’ staat in het teken van een maatschappij waar vrijwel alles in beweging is en weigert consistent te worden. Doorheen het programma worden verschillende thema’s verkend op het snijpunt tussen ecologie en samenleving, met geluid als voornaamste medium.

Het festivalprogramma omvat concerten en performances, talks, en een expo-route met klankinstallaties die zowel binnen als in openlucht zijn te beleven.

SOUND IN TIMES OF FLUIDITY
OORtreders Festival zorgt voor ontmoetingen overheen artistieke grenzen en hokjes. Samen met een diverse groep kritische stemmen verkennen we de relatie tussen mens, natuur, samenleving en ruimte aan de hand van geluid, muziek en performance. In een vloeibare wereld die continu in beweging is verplaatst geluid zich als golven doorheen de lucht die we ademen. Het programma staat stil bij de staat van de wereld vandaag, en gaat op zoek naar alternatieve perspectieven en mogelijke toekomstbeelden.

Het festival bestaat uit drie grote delen: een live-programma met muziek- en geluidsperformances, een expo-route met werk in zowel de binnen- als de buitenruimte, en een reeks screenings, symposia, luistersessies, radio, labs en showcases aansluitend op het festivalthema.

Facebook Evenement: https://fb.me/e/1LtOUgDKU

Praktische informatie

Deel :
Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Multidisciplinaire Festival
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 63833
Editer l'événement Espace administration