Autumn Waves, A Week-end of Electroacoustic Music

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Autumn Waves, A Week-end of Electroacoustic Music

  De Belgische Federatie van Elektroakoestische Muziek (FeBeME-BeFEM) organiseert in het weekend van 26 en 27 oktober een reeks elektroakoestische muziekconcerten in de Project(ion) Room in Brussel (Basculewijk).
  Meer dan 25 werken, waaronder vier wereldcreaties en twee Belgische creaties, zullen tijdens vier concerten worden gepresenteerd. Twee concerten vinden plaats op zaterdag om 20u en 22u en twee concerten op zondag om 18u en 20u. Daarin zal het werk van bijna evenveel componisten, waaronder een collectief, te horen zijn. Deze componisten komen uit zowat alle streken van België, en sommige ook van heel wat verder. Alle generaties zijn vertegenwoordigd. Dit zorgt voor een artistieke diversiteit, een levendigheid en vindingrijkheid die zo typisch is voor de elektroakoestische scene in Vlaanderen / Brussel / Wallonië.
  De meeste van de geprogrammeerde werken zijn composities op geluidsdrager, gecomponeerd in geluidstudio's. Daarvan passen een belangrijk deel binnen de traditie van de akoesmatische muziek. Dit is muziek die bedacht wordt vanuit de geluidseigenschappen van de gebruikte klanken. Bovendien wordt deze muziek ruimtelijk weergegeven en door performers over de hele concertzaal gespatialiseerd via een akoesmonium (luidsprekerorkest).
  Als afsluiter van het festival zal “Et tout se tut” (Ned: En alles is stil) worden gepresenteerd, een wat langer muziekstuk voor live elektronics van Dimitri Coppe.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Ukkel