Hamilton De Holanda en special guest

image - Hamilton De Holanda en special guest

Over

Als peter van het festival ‘Chora Bruxelas Festival’ opent Hamilton de Holanda, één van de grootste mandolinespelers ter wereld, nu al voor de derde keer Chora Bruxelas Festival’, het festival van de choro dat in Brussel plaats vindt op 17 en 18 april. Deze keer brengt hij een ‘mystery guest’ mee en niet van de minste.

De Holanda geldt als een van de grote namen van de choro, ook bekend als chorinho, muziek uit Brazilië die in tegenstelling tot de bekendere samba instrumentaal is en de muzikale complexiteit niet uit de weg gaat. Naast ritmische spitsvondigheden en polyfonie valt vooral de harmonische inventiviteit op waardoor de muziek zo nu en dan uit het traditionele vaarwater drijft.

Naast zijn rol als vertegenwoordiger van de choro is hij ook een van de muzikanten die de grenzen van de muziek wil verleggen. Hij gaat graag te leen bij andere Zuid-Amerikaanse muziek, de jazz of de klassieke muziek. Om de mogelijkheden van de bandolim (mandoline) verder uit te breiden heeft hij een tiensnarige bandolim laten bouwen: een uitbreiding met twee snaren die hem in staat stelt te doen wat hij graag wil…

De verschillende gedaantes waarin hij optreedt, of het nu met bekende sterren als Wynton Marsalis, Chucho Valdés, Stefano Bollani, Richard Galliano en Chick Corea of in zijn eigen projecten is, laten steeds een andere gedaante van de muzikant horen.

Het festival « chora Bruxelas » heeft de ambitie om linken te leggen tussen muzikanten uit verschillende landen en tussen instrumenten als de cavaquinho, de bandolim en de zevensnarige gitaar.

Georganiseerd door ‘Il Malandrino asbl’ in samenwerking met ‘Mogno Music asbl’

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 100046
Editer l'événement SEO Espace administration