Hamilton De Holanda en special guest

Concert » Wereld ( wereldmuziek ) / Traditional Music

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Hamilton De Holanda en special guest

  Als peter van het festival ‘Chora Bruxelas Festival’ opent Hamilton de Holanda, één van de grootste mandolinespelers ter wereld, nu al voor de derde keer Chora Bruxelas Festival’, het festival van de choro dat in Brussel plaats vindt op 17 en 18 april. Deze keer brengt hij een ‘mystery guest’ mee en niet van de minste.

  De Holanda geldt als een van de grote namen van de choro, ook bekend als chorinho, muziek uit Brazilië die in tegenstelling tot de bekendere samba instrumentaal is en de muzikale complexiteit niet uit de weg gaat. Naast ritmische spitsvondigheden en polyfonie valt vooral de harmonische inventiviteit op waardoor de muziek zo nu en dan uit het traditionele vaarwater drijft.

  Naast zijn rol als vertegenwoordiger van de choro is hij ook een van de muzikanten die de grenzen van de muziek wil verleggen. Hij gaat graag te leen bij andere Zuid-Amerikaanse muziek, de jazz of de klassieke muziek. Om de mogelijkheden van de bandolim (mandoline) verder uit te breiden heeft hij een tiensnarige bandolim laten bouwen: een uitbreiding met twee snaren die hem in staat stelt te doen wat hij graag wil…

  De verschillende gedaantes waarin hij optreedt, of het nu met bekende sterren als Wynton Marsalis, Chucho Valdés, Stefano Bollani, Richard Galliano en Chick Corea of in zijn eigen projecten is, laten steeds een andere gedaante van de muzikant horen.

  Het festival « chora Bruxelas » heeft de ambitie om linken te leggen tussen muzikanten uit verschillende landen en tussen instrumenten als de cavaquinho, de bandolim en de zevensnarige gitaar.

  Georganiseerd door ‘Il Malandrino asbl’ in samenwerking met ‘Mogno Music asbl’

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Elsene