Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Pairi Daiza

  Pairi Daiza heropent op 18 mei haar deuren op de veiligst mogelijke manier
  Deze woensdag heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist om de heropening van dierentuinen - onder voorwaarden – mogelijk te maken vanaf 18 mei. België volgt hiermee het voorbeeld van andere Europese landen. Een dag ontspannen en bijleren in Pairi Daiza wordt dus opnieuw mogelijk, zij het voor een beperkt aantal bezoekers.

  Progressieve heropening met beperkt aantal bezoekers en verplichte reservatie
  Om zich te verzekeren van het volledig naleven van alle maatregelen, kiest Pairi Daiza er voor om de bezoekers slechts progressief toe te laten in het park. De eerste dagen na de heropening zal het park enkel toegankelijk zijn voor een beperkt aantal abonnees. Tijdens die eerste dagen zullen de genomen veiligheidsmaatregelen uitgebreid getest en aangepast kunnen worden. Pas nadien zullen ook reguliere dagbezoekers in het park toegelaten worden. Deze gecontroleerde en progressieve heropening moet het mogelijk maken voor ons om – met respect voor alle opgelegde maatregelen – een maximaal bezoekersaantal te bepalen. Ook al is Pairi Daiza een bijzonder groot park met een oppervlakte van 75 hectare, toch zal het maximale aantal toegelaten bezoekers ruim onder de normale bezoekerslimiet liggen. Op die manier wordt social distancing gegarandeerd. Enkel dagbezoekers en abonnementshouders die hun bezoek aan Pairi Daiza vooraf reserveren zijn toegelaten in het park.

  Het mondmasker wordt sterk aangeraden voor alle bezoekers ouder dan 12 jaar, en is verplicht in bepaalde zones van het park. Elke bezoeker die toegang wil tot het park, dient in het bezit te zijn van een mondmasker. Onder meer in de overdekte zones, alsook op de eilanden waar bezoekers in contact komen met doodshoofdaapjes en lemuren, is het dragen er van verplicht voor twaalfplussers.
  De social distancing-regels die minstens anderhalve meter afstand voorschrijven tussen mensen die geen deel uitmaken van hetzelfde gezin moeten gerespecteerd worden. We herinneren er graag aan dat dit in een park met meer dan 86.000 vierkante meter aan brede wandelpaden geen probleem mag zijn.
  De toegang tot het park is uitgebreid met maar liefst vijftien brede rijen aan de ingang, via een nieuwe tijdelijke toegangspoort. Ook daar wordt social distancing dus gegarandeerd.
  Een aantal wandelpaden in het park zijn omgetoverd tot eenrichtingspaden, waardoor het kruisen van andere bezoekers onmogelijk wordt gemaakt.
  Het aantal distributiepunten van zeep en handgel is sterk uitgebreid om te garanderen dat elke bezoeker zich op elk moment de handen kan wassen. Bovendien zijn de toiletten permanent onder toezicht van poetspersoneel dat op regelmatige basis het sanitair zal ontsmetten.
  De restaurants van het park blijven gesloten, zoals in de rest van het land het geval is. Echter zullen in het park een groot aantal take-away-punten voorzien worden waar bezoekers voor democratische prijzen gerechten kunnen afhalen.
  Overnachtingen in de hotels van het Pairi Daiza Resort blijven onmogelijk tot wanneer zij toegelaten zijn.
  Een deel van de activiteiten voor bezoekers (zoals de roofvogelshow en vaste voedersessies voor de dieren) blijft voorlopig verboden.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Diverse Activiteiten

  Andere evenementen : Brugelette