Ataneres, Floris & The Flames Strings on Fire

Concert » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Ataneres, Floris & The Flames Strings on Fire

  Voorprogramma: leerlingen Academie voor Podiumkunsten Aalst
  Razendsnelle noten met feilloze precisie
  ‘Strings on Fire’ bouwt bruggen voor liefhebbers van folk, pop en klassiek. Met een klassiek strijkorkest, het Ataneres Ensemble, en een jazzpopband, Floris & The Flames, hebben ze alles in huis om jou een geweldige muzikale ervaring te bezorgen. Riverdance en tango, in ongehoorde arrangementen, worden afgewisseld met de melancholische klankwatervallen van Ólafur Arnalds en klassiekers als de ‘Vier Seizoenen’ van Antonio Vivaldi. Snelle en trage stukken, lichte en donkere klankkleuren, vurige emoties en ingetogen onthouding zijn perfect in balans.

  Het Ataneres Ensemble is een jong, professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Naast het gevestigde strijkersrepertoire richt het zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. Onder de artistieke leiding van violist Wim Spaepen werkt het geregeld samen met gerenommeerde solisten en dirigenten.

  Floris & The Flames is een band van hoogblonde jongens uit Belgisch Noord-Limburg. Frontman van dit gastensemble, violist Floris Willem, studeerde aan de  muziekkapel Koningin Elisabeth en vervolgt zijn opleiding momenteel aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Ook Gert Peeten (piano, gitaar, elektronica), Dries Peeten (basgitaar) en Simon Schrooten (drums, percussie) volgden eerst een klassieke opleiding en maken dan uitstappen naar andere genres. Daardoor is hun sound eigenzinnig, virtuoos en eclectisch. Floris schrijft zelf, samen met componist-arrangeur Laurent Beeckmans, muziek voor de groep. Floris and the Flames tast de grenzen af tussen verschillende stijlen: klassiek, folk, pop, rock, jazz, latin.... De band was onder meer te gast in BOZAR te Brussel en bij ‘De Ideale Wereld’ op Canvas.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : CC De Werf

  Andere evenementen : Concert