Emre Gültekin (saz, TR/BE) - LiveStream

image - Emre Gültekin (saz, TR/BE) - LiveStream

Over

Emre Gültekin werd in 1980 in La Louvière geboren en ontdekte muziek en poëzie via zijn vader, Lütfü Gültekin, een bard wiens composities een belangrijke rol spelen in het Turkse folk- repertoire. Zo leerde Emre spelen op de saz, een langshalsluit waar de meest subtiele harmonieën uit worden getoverd. Dit ongrijpbare instrument baande zich een weg doorheen het Midden-Oosten tot in Siberië en nam er allerlei vormen en maten aan. Het is in Anatolië dat de saz tot volle bloei kwam met meesters als Talip Ozkan en Mustafa Karaçeper, die hun kunst aan Emre doorgaven.

Vandaag staat Emre op eigen poten en is tot kniehoogte verwikkeld in allerlei muzikale projecten zoals zijn duo met de Armeense duduk-speler Vardan Hovanissian en het Indisch-Turkse Baul Meets Saz. Hij werkt graag samen met muzikanten met uiteenlopende achtergrond, van Malick Pathe Sow (Senegal) tot Goran Bregovic (Servië), van Véronique Gillet (België) tot La Roza Enflorese (oude muziek). Verder speelde hij in groepen als Blindnote, familie-groep Gültekinler, naast zijn activiteit als geluidsingenieur. Hij heeft sinds enige tijd ook zijn terrein uitgebreid naar het componeren van filmmuziek. Tijdens dit solo-concert brengt Emre Gültekin een hommage aan zijn leermeester Talip Özkan.

Met The Solo Challenges dagen we acht muzikanten uit voor één van de grootste artistieke uitdagingen: solo spelen met niets anders om op terug te vallen dan jezelf, je ideeën en je instrument en/of stem. Het is confronterend en uitdagend: “Kan ik helemaal alleen het publiek overtuigen”. Het dwingt je om te variëren, een spanningsboog in te houden. Het is een manier waar je instrument of stem tot zijn volle recht ziet komen. Je kan bovendien onverwachte beslissingen nemen, je hoeft geen rekening te houden met de ander,… En de stilte wordt plots een belangrijk creatief element. En als stream is het pas echt een challenge, want je krijgt geen directe feedback van het publiek.

Afspraak op onze Facebookpagina of ons YouTubekanaal om 20u om dit concert als livestream te bekijken!

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84868
Editer l'événement SEO Espace administration