International Yehudi Menuhin Foundation presents - Musica Na Bagagem (online concert)

image - International Yehudi Menuhin Foundation presents - Musica Na Bagagem (online concert)

Over

De Internationale Yehudi Menuhin Stichting is er zeer trots op Música na Bagagem te kunnen presenteren, een uitzonderlijk concert ter gelegenheid van het einde van het Portugese voorzitterschap van de Europese Unie en de voltooiing van het project Creatief Europa "MUS-E ON STAGE".

MUS-E ON STAGE is een educatief en muzikaal project dat wordt uitgevoerd door de Internationale Yehudi Menuhin Stichting en de Associação Yehudi Menuhin Portugal en dat de dialoog en de uitwisseling tussen de EU-landen belichaamt en de Portugese taal en het Portugese erfgoed huldigt. Het project is volledig gebaseerd op een unieke samenwerking tussen klassieke Belgische musici (het Brussels Kamerorkest) en traditionele Portugese musici (onder leiding van Rui Amado). Samen met de beroemde Portugese accordeoniste en zangeres Celina da Piedade hebben zij een muzikaal repertoire ontwikkeld dat de schoonheid van de Portugese muzikale diversiteit en het Portugese erfgoed viert.

De kern van dit project wordt gevormd door de ambitieuze oprichting van een kinderkoor uit 6 verschillende Europese landen die allen een lied uit het Portugese repertoire zingen. Ongeveer 150 basisschoolkinderen uit Hongarije, Spanje, Italië, België, Cyprus en Portugal kregen muziekworkshops en leerden over het muziekrepertoire en hoe ze samen één specifiek lied konden zingen. Om dit te bereiken hebben we samengewerkt met de nationale organisaties van het MUS-E programma dat in 1991 door Yehudi Menuhin in het leven werd geroepen. MUS-E is gericht op basisscholen, voornamelijk in Europa, die voor de uitdaging staan een groeiende multiculturele groep kinderen op te voeden, waarvan velen afkomstig zijn uit migrantengezinnen of kansarme gezinnen en het risico lopen op sociale uitsluiting of andere maatschappelijke problemen.

MUS-E ON STAGE en dit concert zijn door de covid-19-crisis aan het wankelen gebracht. Het concert wordt dus een echte reis door muziek en beeld tussen België en Portugal en de andere deelnemende landen, die elk hun culturele en muzikale bagage meebrengen voor een unieke artistieke ontmoeting. Música na Bagagem staat symbool voor de plaats van muziek in onze samenlevingen en in het bieden van unieke plaatsen van dialoog tussen culturen.

Deel :

Fotogalerij (6)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 83689
Editer l'événement SEO Espace administration