[n0dine] Human Maths - Sarah Cale & Various Artists

image - [n0dine] Human Maths - Sarah Cale & Various Artists

Over

Human Maths is een duotentoonstelling met Sarah Cale en Various Artists die het gebruik van wiskunde en codering in hun beeldende kunstpraktijk onderzoekt.

In de werken die Sarah Cale voor deze tentoonstelling creëert, worden de oppervlaktes van schilderijen ontworpen met handgemaakte knoop-technieken in jute, een repetitieve handeling waarbij de vorm langzaam wordt opgebouwd door lagen van eigen vergelijkingen. In plaats van een blauwdruk of patroon om op te vertrouwen, worden de figuren in de werken geconstrueerd door af te wijken van de repetitieve steek waarmee ze worden opgebouwd. Door spontane manipulaties van een vaste repetitieve formule worden vormen geconstrueerd die de onvolmaakte berekeningen van de door mensen geïmproviseerde wiskunde weerspiegelen.

Various Artists beschouwt ‘human mathematics’ als een alternatieve artistieke methodologie waarmee abstracte kunst gecreëerd kan worden op basis van wiskunde en data. Formele, feitelijke of persoonlijke informatie wordt gebruikt voor de creatie van (audio)visueel werk. Het alternatieve aspect van Human Maths ligt in haar vermogen om geometrische kunst menselijk, complex en onvoorspelbaar te maken. Het combineert de abstracte en de goddelijke aspecten van de wiskunde met de variabelen van de op data gebaseerde statistiek, waarbij artistieke of persoonlijke onderzoeksgegevens worden geïntegreerd in een meerlagig visueel kunstwerk.

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Verschillende technieken
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 82913
Editer l'événement SEO Espace administration