Tentoonstelling Licht & Farbe

image - Tentoonstelling Licht & Farbe

Over

Esther Verhaeghe Art Concepts is trots om voor het eerst Katharina Grosse, Christoph Dahlhausen en Helen Calder samen te tonen. Calder, die gevestigd is in Nieuw-Zeeland, stelt voor het eerst tentoon in Europa. We wachten met ongeduld om Christine Reifenberger opnieuw te verwelkomen, die sinds jaren een belangrijke rol speelt in de galerie.

De tentoonstelling zet een dialoog op tussen verschillende praktijken rond het aspect «licht, schilderkunst en kleur » op een fundamentele en niet-narratieve wijze. Deze diverse combinaties en onderlinge verschillen zorgen voor een uit-breiding en hernieuwing van het onderwerp.

Licht als thema en vertrekpunt van de schilderkunst heeft al eeuwenlang een grote waarde. Schilders zoals Canaletto, Caravaggio, Delaunay, Fantin-Latour, Lorrain, Rembrandt of Turner hebben ernaar proberen verwijzen en in hun werk het licht getoond. Maar tegelijkertijd werden ze gedreven door het verlangen om het licht te laten verschijnen in hun schilderijen. Licht als het voornaamste onderwerp van de schilderkunst heeft nog lang niet aan fascinatie ingeboet.

Deze tentoonstelling onderzoekt dergelijke artistieke vraagstellingen, door verschil-lende benaderingen samen te brengen waar de materiële aspecten en het proces van het werk eveneens naar waarde worden geschat, met andere of waar de tonali-teit en het verschijnen van de schilderkunst op de voorgrond worden geplaatst. Ni-ettemin is licht als medium naar gelang diverse aspecten een belangrijke doelstelling van de vier hier aanwezige kunstenaars die in deze unieke groepstentoonstelling worden samengebracht.

OPENINGSUREN: Donderdag tot zaterdag van 14.30 - 18.30 u (en op afspraak)

Deel :

Fotogalerij (3)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Verschillende technieken
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 80665
Editer l'événement SEO Espace administration