Broeden Grof Geschud

Theater / Spektakel » Performance

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Covidsafe Ticket
 • Over Broeden Grof Geschud

  Een gate in Zaventem
  Een koalaknuffel in de schiettent
  Een relatie die op de klippen loopt
  Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

  Een verwachtingsvolle man wacht zijn grote liefde op na zes weken van haar gescheiden te zijn. In één oogopslag is duidelijk dat haar afwijzing definitief is. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man. En zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

  Na het in de pers bejubelde debuut LIJMEN, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met hun tweede avondvullende voorstelling BROEDEN. De relatie hield geen stand, het duo wel, voorlopig.

  Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden om zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

  Onder de vleugels van Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Janne Desmet (Studio Orka) en met dramaturgische ondersteuning van Minou Bosua (De Bloeiende Maagden) vliegt Grof Geschud uit.

  In de pers

  Even fris en bloemrijk als ze in hun eerste voorstelling Lijmen de grote liefde bezongen, vertellen Lander Severins en Myrthe van Velden nu hoe ze uit elkaar gingen. - De Standaard (?????)
  Het jonge cabaretduo Grof Geschud bewijst in haar voorstelling ‘Broeden’ dat ze de knepen van het vak beheersen. Absurdisme, herkenbare situaties, visuele gags, spelen met verwachtingspatronen, publieksparticipatie, taalhumor, zang, dans, spel en herhaling worden vakkundig verweven tot één geheel. - Concertnews.be (????1/2)
  Aan talenten geen gebrek en dat zorgt voor een sprankelende afwisselende show. De schoonheid waarmee zij hun breuk analyseren is van een verfrissende, allegorische klasse. - Theaterkrant (Keuze van de criticus)
  De pers over LIJMEN:

  “Het is de onderlinge verwevenheid (…) die het geheel zo bijzonder maakt (...) uitstekende debuut” (**** De Standaard)

  “…grote dramaturgische kwaliteit (…) IJzersterke thematiek (…) Wat een goed debuut.” (Theaterkrant - keuze van de criticus)

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Leuven

  Aanbevelingen