Noé Soulier met 'First Memory'

 
image - Noé Soulier met 'First Memory'

Over Noé Soulier met 'First Memory'

‘First Memory’ is een productie voor acht dansers waarbij beweging het uitgangspunt vormt voor een choreografisch, muzikaal en beeldend onderzoek. We zijn ons nooit ten volle bewust van onze lichaamsbewegingen. Sommige delen van het lichaam, sommige gevoelens en sommige objecten nemen een centrale plaats in, terwijl andere onopgemerkt blijven.

Met behulp van beweging wil Noé Soulier dat fragmentaire aspect van de lichamelijke ervaring tastbaar maken. De muziek, opgenomen door het beroemde Belgische ensemble Ictus en geschreven voor percussie, fluit, viool, gitaar, contrabas en piano, verkent de muzikaliteit die uit praktische acties voortvloeit: hoe kun je een klap of ontwijking verklanken?

Deze verkenningstocht krijgt ook een plastische dimensie door de samenwerking met kunstenares Thea Djordjadze. Net zoals de bewegingen van de choreografie, die afgeleid zijn van praktische handelingen, maakt Thea Djordjadze installaties met functionele objecten zoals een fauteuil, een tapijt, wandrekjes of gordijnen.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk & Wilde Westen i.h.k.v. Festival Kortrijk

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Dans
Nog meer evenementen West-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 63288
Editer l'événement SEO Espace administration