Het Magritte Museum viert zijn tiende verjaardag!

Tentoonstelling » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Het Magritte Museum viert zijn tiende verjaardag!

  Sinds de opening in 2009 ontving het Magritte Museum meer dan 3 miljoen internationale bezoekers. En jij? Ontdek de nieuwe selectie van het Magritte Museum - met de grootste verzameling werken van de beroemde Belgische surrealist - en vier deze verjaardag samen met ons op 24 november 2019!


  GRATIS TOEGANG TOT HET MAGRITTE MUSEUM
  (Her)ontdek de schilderijen, gouaches, tekeningen, beeldhouwwerken, geschilderde voorwerpen, maar ook reclameaffiches, partituren, foto's en films van René Magritte!

  Het Museum toont een nieuwe selectie van werken, evenals de installatie van de hedendaagse kunstenaar Nicolas Party.


  ACTIVITEITEN
  We hebben voor jou rondleidingen, workshops, Strike a Pose en tal van andere activiteiten in petto, of je nu jong of oud bent!


  PERFORMANCES
  ECHO, een hybride performance van licht en geluid, geven je een nieuwe blik op de werken van deze grote 20e eeuwse kunstenaar en de tentoonstellingsruimten. Het voorgestelde universum ligt dicht bij dat van Magritte: door na te denken over beelden, de perceptie van de dingen en onze relatie tot de werkelijkheid. Le Geste qui sauve presenteert een originele voorstelling, speciaal ontworpen voor de ruimtes van het Museum.

  De Compagnie du Réverbère, een groep van zes acteurs van het Koninklijk Conservatorium, biedt u een zeer multidisciplinair podium. Ze brengen Theater, Poëzie, Kunst en Museum samen om te peinzen over de relatie van het individu tot het werk of het verval van onze democratieën.

  De Grande Droguerie Poétique en hun mobiele laboratorium vestigen zich op het Koningsplein en zetten je aan tot mooie gedachten en poëtische debatten. Iedereen zal er iets vinden dat vreugde brengt, tot de verbeelding spreekt of de meest verborgen verlangens onthult....

  Als Magritte... : schrijf- en tekenateliers onder leiding van Chloé Schuiten, Aliette Griz en Elisabeth Woronoff (Les Midis de la Poésie).  I.s.m. Les Midis de la Poésie en Museum op Maat
  Met de steun van ENGIE en ENGIE Foundation

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Niet te missen activiteiten deze week

  Andere evenementen : Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen