Een citytripje in Antwerpen met vrienden: Ontdek de Vlaamse kunst, keuken en cultuur

Gepubliceerd op 16/10/2023 12:10

De prachtige en bruisende stad Antwerpen is veel meer dan een gewone weekendbestemming. Met zijn pittoreske geplaveide straatjes, wereldberoemde musea, bloeiende kunstscène en heerlijk gevarieerde keuken is Antwerpen dé perfecte plek voor een citytrip met vrienden. Of je nu een kunstliefhebber bent, een shopaholic, een foodie of gewoon op zoek naar een avondje uit, deze Vlaamse havenstad heeft het allemaal. Ontdek de verborgen schatten en must-sees van Antwerpen, een perfecte bestemming om onvergetelijke herinneringen te creëren met je vrienden.


Je tripje plannen 


Je kunt Antwerpen bereiken met de trein, met regelmatige verbindingen vanuit verschillende Belgische steden, of met de auto via de autoweg. Zorg ervoor dat je de dienstregeling van het vervoer en de tarieven op basis van je vertrekpunt controleert. Wat parkeren betreft, heeft Antwerpen verschillende parkeergarages aan de rand van de stad. De P+R (Park & Ride) parkings zijn handig om je auto te parkeren en het openbaar vervoer naar het stadscentrum te nemen. 


Een mooie wandelroute in Antwerpen met vrienden


Begin je dagje Antwerpen met een artistiek bezoek aan het Zuidkwartier. Deze wijk staat bekend om zijn artistieke dynamiek en herbergt tal van galerijen en musea.


1. Museum van Hedendaagse Kunst (MUHKA): Begin met een bezoek aan het MUHKA, een museum voor hedendaagse kunst dat een indrukwekkende collectie moderne en hedendaagse kunst huisvest. 


2. Tim van Laere Gallery: Vervolg je artistieke reis door de Tim van Laere Gallery te verkennen, een galerij die bekend staat om zijn tentoonstelling met hedendaagse kunst. Hier kan je nieuwe artistieke perspectieven ontdekken en de tentoongestelde werken bespreken met vrienden.


Neem na deze eerste artistieke stop de tijd voor een lunch in een aangename omgeving:


3. Camionette : Als je zin hebt in iets vegan, ga dan naar Camionette voor een gezonde en heerlijke lunch.Verken na de lunch het stadscentrum van Antwerpen, waar geschiedenis en hedendaagse kunst elkaar ontmoeten:


5. MAS (Museum aan de Stroom): Bezoek het MAS, een fascinerend museum aan de oevers van de Schelde. Ontdek de tentoonstellingen over de geschiedenis van Antwerpen en geniet van het spectaculaire panoramische uitzicht vanaf het dak van het museum.


6. De Grote Markt en Groenplaats: Wandel door het hart van Antwerpen en bezoek de Grote Markt, een levendig plein omringd door historische gebouwen, en de Groenplaats, waar je kan ontspannen op een terras met uitzicht op de Notre-Dame kathedraal.


Vervolg je dag met een memorabel diner:


7. Cobra: Reserveer een tafel bij Cobra voor een unieke culinaire ervaring die kunst en hedendaagse gastronomie combineert.


8. Hopper : Sluit je dag in stijl af met verrassende cocktails bij Hopper, een elegante en trendy bar.


 

Deel :

Andere citytrips

Alle citytrips
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 137013
Éléments de le contenu Editer le contenu SEO Espace administration