Brussel, een kosmopolitische en inclusieve stad voor LGBTQ+ toeristen

Gepubliceerd op 25/04/2023 10:52

Bezoek je Brussel en maak je deel uit van de LGBTQ+ gemeenschap? Dan is België, en dus ook Brussel, dé place to be voor jou. De Belgische hoofdstad staat op de derde plaats in de internationale ranglijst van de Lesbian & Gay Association of Europe. In 2003 werd België het tweede land ter wereld dat het homohuwelijk legaliseerde. Brussel is multicultureel en verwelkomt iedereen: Franstaligen, Nederlandstaligen, expats, ongeacht hun stijl of geaardheid. 


Je avontuur door Brussel start je best met een traditioneel bezoek aan de 'Gay area'. Deze wijk ligt vlakbij de Grote Markt en is een must-see. Deze typische en warme buurt strekt zich uit van de Kolenmarkt tot het Fontainasplein. Je vindt er levendige straatjes met bars, restaurants en cabarets. En als je honger hebt, is een bezoek aan Café Charbon een must. Smakelijke hamburgers en verleidelijke cocktails worden geserveerd in een comfortabele industriële vintage omgeving. Bij mooi weer kan je rondwandelen op het Plattesteen-terras. Je kan er ook eten terwijl je de muurschildering van Frank Pé bewondert, de eerste etappe van het Brusselse striptraject. Je kan je wandeling voortzetten naar het Fontainasplein. Niet ver daarvandaan vindt je het gezellige café Fontainas, waarvan de seksualiteit even gevarieerd is als de menukaart.


 Heb je zin om te winkelen? Geen énkel probleem, Brussel heeft zo'n breed aanbod aan winkels dat je zelfs de meest kieskeurige shoppers er hun gading vinden. Bezoek de 2be-winkel en vind er herenlingerie, sportkleding en streetwear van de grootste merken. LadyPaname is een kleine boetiek met een boudoirgevoel in een zuurstokroze omgeving. Deze winkel definieert zichzelf als de tempel van vrouwelijk genot en biedt tientallen producten aan die zorgvuldig zijn geselecteerd om aan de behoeften van vrouwen te voldoen. Houd je van trendy en originele kleding? Bezoek dan deze twee niet te missen adressen: Mr Ego en Prive Joke, die dames- en herenmode combineren in een over-the-top stedelijke sfeer. Voor de avonturiers: eindig met een uitstapje naar Man to Man, een erotische winkel voor mannen met een onberispelijke service.
Zodra de avond valt, wordt de stad nog levendiger! Begin de avond in een Brussels instituut! Chez Maman is hét cabaret dat je niet mag missen. Maman, het icoon van het Brusselse nachtleven, verwelkomt je in haar bar voor een kleurrijke Dragshow. Opgelet, wees op tijd, want het is er druk. Als "Chez Maman" volzet is, ga dan naar "Cabaret Mademoiselle" en ontdek haar raadselachtige en mysterieuze universum. Voor een drankje kan je terecht in de rumoerige sfeer van de bar "Belgica". Wil je het feest voortzetten tot het einde van de nacht? Eens per maand verandert de beroemde Brusselse nachtclub "Le Fuse" in "LaDémence" voor een speciale gay night out.  Zin in een jaren '90 sfeer? Trek je schoudervullingen aan en ga naar Station BXL, elk weekend shotjes, cocktails en dj's. Voor een ultra hete avond ga je naar de Macho Sauna, open van 12 tot middernacht en non-stop in het weekend.


 Kies je ervoor om in Brussel te overnachten? Dan zijn er genoeg hotels in de buurt van de 'gay area'. Je vindt sowieso een verblijf dat bij je budget past. Het Bedford Hotel bevindt zich op een uitstekende locatie en een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het Boutique Hotel Saint-Gery verwelkomt reizigers met een passie voor design en comfort.  Het Pacific Hotel is de ideale uitvalsbasis voor wie op zoek is naar comfort zonder een fortuin uit te geven. En voor wie budget geen probleem is, is er het luxueuze Hotel Amigo, gelegen in de gevangenis van het oude Brussel.


 Net als elke andere Europese hoofdstad vindt in Brussel de Brussels Pride plaats. Dit evenement wordt meestal in mei georganiseerd. In september vindt de Belgische Bearpride Brussel plaats, een week gewijd aan bier en vrienden. Niet te missen in de zomer is het Rainbow Festival, dat de hele LGBTQIA+ gemeenschap viert, en voor filmliefhebbers is er het Pink Screens Festival, het queer filmfestival dat in november wordt gehouden.

Deel :

Andere citytrips

Alle citytrips
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Evenementen in Quartier du Centre - Centrumwijk

WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 122489
Éléments de le contenu Editer le contenu SEO Espace administration