Beleef het prachtige Gent op een eco-friendly, duurzame manier.

Gepubliceerd op 11/04/2023 16:11

Ben je op zoek naar een sfeervolle, bruisende en hippe Belgische stad om een dagje te citytrippen op een ecologische en duurzame manier? Dan is Gent, de gezelligste parel van Oost-Vlaanderen, the place to be voor jou! 


Voor een dagje Gent laat je de wagen best thuis want via het mooie hoofdstation Gent-Sint-Pieters kan je de stad makkelijk bereiken met de trein. Ook het openbaar vervoer in de binnenstad is zeer efficiënt georganiseerd; Van de tram tot de bus. En wat denk je van... de fiets? Met CityCycling Gent ontdek je échte Gentse verborgen plekjes, hippe street-art en lokale plekjes waar toeristen niet komen. Of wens je een nog creatiever vervoersmiddel? Huur dan een kayak bij Kajaks Korenlei of Ghent Active Guides en aanschouw het charmante Gent vanop het water. Of verken het ruimere Gent te voet en wandel door de Gentbrugse Meersen, volg de kastelenroute in en rond Destelbergen met de fiets of kuier gezellig rond op een Gentse boerenmarkt.


Duik nog dieper in de authentieke, plaatselijke cultuur van het fascinerende Gent door de lokale Brouwerij Gruut te bezoeken. De Gentse brouwerij is een van de zeldzame brouwerijen waar men gebruikmaakt van een kruidenmengsel (gruut) in plaats van het gebruikelijke hop en men volgens de oude tradities brouwt. 
Gent heeft een rijk aanbod aan duurzame, eco-friendly winkels. Van Supergoods met een prachtig aanbod aan ecologische merken tot Mamazoet, waar je prachtige eco-friendly en eerlijke kinderspulletjes kan kopen, en Just Hazel.
In 2017 werd Gent reeds gekroond tot ‘Veggie hoofdstad’ van Europa vanwege het grootste aantal vegetarische restaurants per inwoner. En ook de hoeveelheid vegan plekjes in Gent is indrukwekkend! Ga voor een heerlijk vegan pizza bij Plant a pizza, kies een vegetarisch of vegan gerecht uit bij gevestigde waarde Multatuli of ga uitgebreid vegan dineren bij Epiphany’s Kitchen, winnaar van de Belgian Vegan Awards in 2021.
Heb je ’s avonds geen zin om nog helemaal terug naar huis te keren? Ook op vlak van slaapgelegenheden zijn er heel wat eco-friendly opties in Gent. Overnacht in een hippe caravan in het Treck Hostel of ga voor een ‘vree wijze’ kamer in Yalo Hotel, die als Green Globe lid streven naar het besparen van energie en water, het verminderen van onze impact op onze planeet en het positief bijdragen aan de lokale samenleving.

En onthou: nie neute, nie pleuje (oftewel, ga ervoor!).
Deel :

Andere citytrips

Alle citytrips
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Evenementen in Gent

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 121490
Éléments de le contenu Editer le contenu SEO Espace administration