Een weekend in Spa om de natuur in de buurt te ontdekken

Gepubliceerd op 02/05/2023 11:19

Ben je op zoek naar een citytrip waarbij je toch niet te ver verwijderd bent van de natuur? Dan is Spa dé ideale plek voor je! Het stadje Spa, wereldwijd bekend om het thermale bronwater, is een van de meest dynamische steden in de Belgische Ardennen. Hoewel het wordt geassocieerd met internationale evenementen zoals de Formule 1 Grand Prix van België (op het circuit van Francorchamps) of het muziekfestival Francofolies, is het er meestal rustig en is het een prima plek om van daaruit de omringende natuur te ontdekken. Wij stellen je graag een aantal activiteiten die samen dé perfecte mix vormen tussen stad en natuur.


Hoe verplaats je je best naar en in Spa?


De stad is goed bereikbaar met de auto, maar ook met de trein en de bus. Eenmaal daar, zijn er vele wandelingen waardoor je snel uit het centrum van de stad bent. Bezoek het toeristenbureau om waardevolle brochures met de verschillende wandelroutes op te halen of download ze hier om je verblijf op voorhand te plannen.  


Om de omgeving te ontdekken blijft de auto echter het makkelijkst om de verschillende bezienswaardigheden te bereiken. De streek is ook een ideaal speelterrein voor mountainbikers. Als je kuiten form zijn, aarzel dan niet om je fiets mee te nemen voor de MTB-Trails in SPA. Heb je geen mountainbike of wil je deze sport voor het eerst eens ontdekken? Ga naar SpaBikes in de stad om een traditionele of elektrisch  mountainbike te huren.   
Ontspan je in het hart van de stad


De fantastische Thermen van Spa bieden je een moment van ontspanning. In de zomer en in de winter kan je genieten van het hooggelegen zwembad met een adembenemend uitzicht over de stad en de omringende natuur. Om er te geraken, kun je je best laten leiden door je GPS en met de auto aankomen op de grote parkeerplaats van de Thermen. Het is ook mogelijk om van in de stad de kabelbaan te nemen die je rechtstreeks naar de thermen brengt. De avonturiers onder ons kunnen vanaf dezelfde plek gemakkelijk een klein wandelpad vinden de heuvel op naar de ingang van het etablissement. Ga voor de optie die jou het meest aanspreekt!


Wandelen in de natuur van domein Berinzenne


Rij de stad uit en in slechts 10 minuten bereik je het domein van Berinzenne: een plek om de natuur te ontdekken. Dit natuurpark is het vertrekpunt van verschillende bewegwijzerde wandelingen. Je vindt er een panoramische toren met een indrukwekkend uitzicht en een bos- en watermuseum dat van zondag tot donderdag geopend is. 
Het natuurpark van de Hoge Venen  


Als je na het domein van de Berinzenne nog zin hebt in meer, dan is het hoog tijd om een versnelling hoger te schakelen en het dak van België te bezoeken! Het hoogste punt van ons land is een plateau, in dit geval het plateau van de Hoge Venen. Gemakkelijk te bereiken met de auto, op 25 minuten van het centrum van Spa. Er gaat niets boven een van de vele wandelingen die starten vanaf de parkeerplaats van de Botrange. Er zijn immens veel uitgestippelde wandelingen die je toelaten verschillende afstanden af te leggen zonder het risico te lopen te verdwalen. Neem een goed paar wandelschoenen en een goede jas mee en ga op avontuur.


Na de inspanning gaan we voor ontspanning! Aarzel niet om aan het einde van de route de Peak Beer-brouwerij te bezoeken. Een moderne en gastvrije plek waar je ter plaatse gebrouwen Belgisch bier kan proeven. Je krijgt een assortiment gerechten aangeboden die speciaal zijn afgestemd op de verschillende bieren, een niet te missen smaakervaring. De brouwerij zal ook gezinnen met kinderen aanspreken dankzij het peutervriendelijke menu... wat wil je nog meer? 


Veilig fietsen van Spa naar Stavelot


Zoals veel voormalige spoorlijnen is de lijn tussen Spa en Stavelot omgebouwd tot fietspad. De lijn 44A, omgedoopt tot Ravel 44A, loopt door bossen en velden, weg van het verkeer en via Francorchamps naar Stavelot. Een fietstocht om met het gezin te maken.


Maak er een onvergetelijk verblijf van


Ben je niet bang van hoogtes? Ga dan SpaForest ontdekken, een boomklimparcours op enkele honderden meters van de thermen. En als je van dieren houdt, kan je ook een originele ezeltocht maken. Op 15 minuten van Spa, in het dorpje Hockai, verwelkomt Anes-Ok je en biedt je een ritje aan met één of meerdere ezels. Een magisch moment voor de kleintjes!In Spa is er een grote variatie aan verblijfsmogelijkheden voor alle budgetten. Ben je op zoek naar een uitstekende service? Verblijf dan in het Radisson Blu Palace hotel in het centrum van de stad, naast de kabelbaan naar de thermen. Bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke accommodatie kiezen best voor een gîte met Ardennes Etape-certificaat. Je kan er terecht in een houten chalet of een huis met zwembad!

Deel :

Andere citytrips

Alle citytrips
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 122958
Éléments de le contenu Editer le contenu SEO Espace administration