Mechelen: de must-dos en must-redos!

Gepubliceerd op 27/04/2023 12:07

Mechelen, gelegen in de provincie Antwerpen, is een dynamische en charmante stad die een bezoek waard is vanwege haar historische bezienswaardigheden, lokale gastronomie en warme sfeer. Hier vind je een overzicht van alle plekken die je zeker moet bezoeken tijdens je volgende citytrip naar Mechelen.


Je tripje voorbereiden 


We raden aan om Mechelen te voet te bezoeken, aangezien veel van de toeristische bezienswaardigheden zich in het autovrije historische centrum van de stad bevinden. Het is daarom beter om met de trein te komen of om je auto achter te laten in een van de verschillende parkeergarages om verkeers- en parkeerproblemen in het centrum te vermijden.


Een beetje geschiedenis...


Begin met een prachtige wandeling langs de Dijle via het Dijlepad, dat door het historische centrum van Mechelen loopt. Deze wandeling is een uitstekende manier om mooie plekken in de stad te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving.


Bezoek ook de Dossin Kazerne, een Holocaustmonument en museum in het voormalige doorgangs- en verzamelkamp Mechelen. Het museum schetst de geschiedenis van de vervolging en deportatie van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. 


Verkies je eerder iets licht en lekker? Da dan naar Brouwerij het Anker, een traditionele brouwerij in het centrum. Opgericht in 1471 en bekend om zijn beroemde Gouden Carolus bier. Je kan ook een selectie van hun bekroonde bieren proberen in hun brouwerij-restaurant. Onlangs hebben ze ook hun eigen whisky gelanceerd.
Een beetje groen


Waarom neem je geen pauze in de tuinen van het Aartsbisschoppelijk Paleis. Dit park biedt een adembenemend uitzicht over de stad en heeft een prachtige vijver met zwanen en eenden. De tuinen zijn gratis toegankelijk voor het publiek.


Iets verderop ligt het Vrijbroekpark, een groen park buiten het centrum van Mechelen. Dit park is ideaal voor gezinswandelingen, picknicks en buitenactiviteiten. Het park biedt een grote verscheidenheid aan landschappen, waaronder tuinen, bossen, vijvers en weiden.


Vind je het niet erg om wat verder weg te gaan van Mechelen? Bezoek dan Planckendael, een van de mooiste dierentuinen van het land, dat jong en oud weet te bekoren.Ga voor een heerlijke lunch of diner naar M-Eatery, een restaurant dat kwaliteitsvlees viert. Steaks worden geserveerd met verse frietjes en zelfgemaakte sauzen.


Verkies je eerder Italiaanse keuken? Dan kan je terecht bij L'Artista, gelegen in het centrum van Mechelen. Het eten is simpel en overheerlijk, met een grote verscheidenheid aan traditionele Italiaanse gerechten.


 

 Mechelen is een fascinerende stad boordevol verrassingen en een bezoek meer dan waard. Met zijn vele historische bezienswaardigheden, rustige parken, goede restaurants en charmante sfeer zal Mechelen zeker in de smaak vallen. Ben je op zoek bent naar een comfortabel en stijlvol verblijf? Dan zijn Martin's Patershof en Hotel Vé twee fantastische opties, beide gelegen in het historische stadscentrum.


 

 

Deel :

Andere citytrips

Alle citytrips
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Evenementen in Antwerpen

WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 122666
Éléments de le contenu Editer le contenu SEO Espace administration