THEATER FROEFROE Diva

 
image - THEATER FROEFROE Diva

Over THEATER FROEFROE Diva

Een verhaal vol van eigenwijze broederliefde, varkens en romantiek, onder een deken van hemelse melodieën.


DIVA speelt tegen de achtergrond van het 18e-eeuwse Italië. De kerk was lange tijd de enige werkgever van musici, componisten en zangers. De kerk 'maakte' de beste koorknapen en castraten voor de hoge stemmen. En toen kwam de opera, het muzikaal festijn van de bourgeoisie, de rijken en de koning. Zij hadden ook hun diva's: vrouwen met de juiste vormen die de castraten van de troon duwden. In die wereld van muziek groeien ze op, de tweelingsbroers Angelo en Ricardo Brossi, onafscheidelijk en heerlijk arrogant.

In de jaarlijkse talentenwedstrijd voor koorknapen schittert de jonge Angelo. Hij wist dat hij de beste was. Zijn ouders krijgen een mooie transfersom en hij gaat naar het klooster waar hij een conservatoriumopleiding krijgt. Ricardo mag mee. Samen delen de tweelingbroers keiharde discipline, maar ook succes en liefjes. Voor dat laatste worden ze verketterd en ze vluchten naar Parijs. Daar, in de opera, worden ze uit elkaar getrokken door gedrevenheid en ambitie. Angelo dumpt zijn broer als componist. Tot dan zong Angelo enkel zijn muziek, maar de grote Georg Friederich Händel wil een opera schrijven voor een castraat in opdracht van de Zonnekoning. Angelo waant zich de enige uitverkorene. 


De verhalen, poppen en beelden van FroeFroe zorgen voor een mooi draagvlak waardoor ze klassieke muziek op een prachtige manier naar een jong publiek kunnen brengen.

Naast Justin Bourgues van Tsar B, ondersteunt B.O.X Baroque Orchestration X de voorstelling in muziekkeuze, arrangementen en ensemble vorming. Samen met hen brengt Froefroe een muzikaal verhaal: spannend, verrassend en toch helder en ontroerend.


muzikanten Justine Bourgues (Tsar B), Nelle Bogaerts (Lili Grace) of Nele Gillis, Pieter Theuns of Thomas Langlois (B.O.X Baroque Orchestration X) | acteurs, poppenspelers, zangers Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Dries De Win, Koen Swanenberg, Berthe Kilozo/Abigail Abraham, Serge Kakudji, Heleen Haest, Thais Scholiers | auteurs Dimitri Duquenonoy, Dries De Win, Filip Peeters | regie Marc Maillard | coproductie B.O.X Baroque Orchestration X en Per Podium | met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Theater / Spektakels > Professioneel

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Professioneel
Nog meer evenementen Mechelen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 111969
Editer l'événement SEO Espace administration