image - Gratis Chips! - compagnie barbarie

Over Gratis Chips! - compagnie barbarie

Deze voorstelling gaat over feminisme. Over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen. En dat voor vijfjarigen. En volwassenen.


Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe: ‘Is het een jongen of een meisje?’ is de meest gestelde vraag aan zwangere vrouwen. Want bij elke soort horen aparte gedragingen, verwachtingen, voorkeuren en eigenschappen. 


Nochtans blijkt uit onderzoek dat de verschillen tussen mensen onderling véél groter zijn dan de verschillen tussen jongens en meisjes.


Toch vinden we het als mensheid blijkbaar erg nuttig om iedereen in een hokje te stoppen. Jongen. Meisje. Blauw. Roze. Lekker. Helder.
Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels.


Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. In ‘GRATIS CHIPS!’ gaan we stevig rammelen met de bestaande genderstereotypen. Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor zal je moeten komen kijken...

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Evenementen voor kinderen > Theatervoorstellingen voor kinderen

Andere evenementen Oost-Vlaanderen

Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 111443
Editer l'événement SEO Espace administration