Lara Rosseel Quintet + support

 
image - Lara Rosseel Quintet + support

Over Lara Rosseel Quintet + support

Ze studeerde af aan het Lemmensinstituut, was een voormalige leerling van Ander Jormin en Bobo Stenson, en speelde met gevestigde acts als Chris Joris Band, Pierre Van Dormael Quartet, Barnill Brothers en Zap Mama.


We kunnen wel stellen dat de Belgische contrabassiste Lara Rosseel een lange weg heeft afgelegd; ze kan gemakkelijk beschouwd worden als één van de hardst werkende vrouwen in de Belgische jazzscene. Na het uitbrengen van een veelgeprezen debuutalbum, De Grote Vrouw (2020), is het nu tijd om haar persoonlijke zoektocht voort te zetten.


Een reis die barst van de dansende melodieën en verrassende ritmes. Haar muziek laat zich het best omschrijven als etnische akoestische jazz, flirtend in een zone waar filmische jazz en Afrikaanse traditionele roots elkaar ontmoeten.


Voor de nieuwe plaat Hert (W.E.R.F. Records) heeft Lara zich laten omringen door een gloednieuwe band. Trompettist Sam Vloemans (Cargo Mas, Bram Weijters’ Crazy Men) is al net zo thuis in jazz die lonkt naar exotische oorden. Gitarist Willem Heylen (AKI, Cinema Paradiso, SARGAM, La Piratesse, KRANKk, LEKI) wordt gekarakteriseerd door zijn diversiteit: van wereldmuziek en pop tot atmosferische jazz en elektronische muziek. Sep François (The Colorist Orchestra), ooit via JazzLab op tournee met Ifa Y Xango, zorgt voor ongewone klanken met vibrafoon/percussie. Wild card is percussionist Angelo Moustapha, het sluitstuk van deze tot de verbeelding sprekende line-up. In haar eigen woorden, de perfecte partners in crime om een fris repertoire te creëren, een uniek universum waarin zowel veiligheid als fantasie centraal staan.


Verwacht een album dat verschuift van rijke arrangementen naar meer intieme stukken, full band composities afgewisseld met kleine auditieve schilderijtjes. Muzikale en creatieve vrijheid met groove en ingenieus samenspel als enige precedenten.


Zoals het hert waarnaar de Nederlandse albumtitel verwijst, dartelt deze plaat van de ene beleving naar de andere. Het is een spel van intuïtief muzikaal experimenteren, een onbekend avontuur waarbij het buikgevoel voorop staat. De muziek weerspiegelt een verbinding tussen twee polen: etherische zachte sierlijkheid staat tegenover stevige geaardheid. Meeslepend, daadkrachtig en uniek.


Lara Rosseel: bas, composities
Sam Vloemans: trompet, bugel
Willem Heylen: gitaar
Sep François: vibrafoon, percussie
Angelo Moustapha: drums, percussie


+ Support: van Merkenstein & di Franco Duo.


(Update 11/05: wegens ziekte zal Sam Vloemans tijdens dit concert vervangen worden door Stefan Bracaval.) Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Jazz
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 111463
Editer l'événement SEO Espace administration