Anthony Romaniuk met 'Piano - Fortepiano - Haspsichord'

image - Anthony Romaniuk met 'Piano - Fortepiano - Haspsichord'

Over

De bijzondere artistieke stijl van toetsenist Anthony Romaniuk komt voort uit zijn niet-aflatende zoektocht binnen een breed scala aan muzikale stijlen. Hij is een natuurlijke muzikale polyglot die zijn klassieke opleiding aanvult met een groot improvisatievermogen, waardoor hij de grenzen tussen genres kan overstijgen.

Tijdens zijn jeugd in Australië was hij geobsedeerd door jazz, later studeerde hij klassieke piano in New York (Manhattan School of Music) en specialiseerde zich in Nederland enkele jaren in oude muziek (klavecimbel en fortepiano). De laatste jaren vult hij die unieke opleiding aan met een grote interesse op het gebied van indierock en ambient/elektronische muziek.

Als klassiek recitalist omvat zijn repertoire muziek van Byrd tot Bach, Beethoven, Chopin en Brahms (vaak op historische instrumenten), tot Ligeti, Crumb en hedendaagse muziek. Hij werkt regelmatig samen met violiste Patricia Kopatchinskaja en tenor Reinoud Van Mechelen en is ook een kernlid van Vox Luminis. Andere opmerkelijke samenwerkingen zijn die met de cellisten Peter Wispelwey en Nadège Rochat, het Australian Chamber Orchestra, Seattle Symphony Orchestra en de Deense rockgroep Efterklang.

Zijn solodebuut ‘Bells’, uitgebracht op Alpha Classics, laat zijn benadering horen van het combineren van repertoire en improvisatie, gebruikmakend van de klankkleuren van vier klavierinstrumenten, bewust de grenzen verleggend van de klassieke orthodoxie.

Een organisatie van Schouwburg Kortrijk m.m.v. Wilde Westen vzw en Legato vzw

Deel :

Fotogalerij (2)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel

Andere evenementen West-Vlaanderen

Nog meer evenementen West-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 63327
Editer l'événement SEO Espace administration