Flip Kowlier

 

Over Flip Kowlier

“Is het al 2021?” Ineens begon het Flip Kowlier te dagen: het is van 2013 geleden dat hij – samen met de muzikale compadres van het eerste uur – onder eigen naam een plaat had uitgebracht. Het laatste wapenfeit was ‘Cirque, de avonturen van WM Warlop’, een felgesmaakt thema-album waarmee Kowlier uit een ietwat ander vaatje tapte, hoge ogen gooide en het Vlaamse land afschuimde.

Tussen dan en nu: betrekkelijke stilte. Kowlier heeft nochtans niet stilgezeten: Ertebrekers kwamen van de ‘Zji’, zagen de lichtjes in de ogen van talloze fans en wonnen harten, en Kowlier zelf liet zich ondertussen graag inlijven in de vaste begeleidingsband van ‘De ideale wereld’. ’t Hof Van Commerce liet ‘Bam!’ en ‘Truckchauffeur’ (2018) los, twee hiphopmokerslagen waarmee het collectief iedereen liet weten dat ze nog talloze vellen-aan-rhymes-en-beats in hun mouw hadden zitten. Aan muzikale strapatsen geen gebrek, dus. Maar toch kwam de goesting om aan eigen, nieuw werk te beginnen, nieuwe songs, in de schoot van een pandemie, waarin tijd en ruimte ontstonden en de inspiratie zijn weg vond naar de hals van de gitaar.

En dat resulteerde in het album ‘September’ (2022), dat werd geproducet door Wouter Van Belle, met de vaste begeleidingsband als gangmakers.

“We hadden heel lang niet samen gespeeld,” aldus Kowlier, “maar zodra we de studio indoken, en Karel (De Backer, drums) aftikte, leek het alsof we pas de dag voordien van elkaar afscheid hadden genomen. Het muzikale raderwerk draaide als vanouds. Dat was echt een heel fijn gevoel.”

En laat die geoliede machine in het voorjaar van 2023 de theaters intrekken om je te verblijden met datzelfde fijn gevoel!

Praktische informatie

Deel :

Fotogalerij (3)

Nog meer evenementen Concerten > Concerten
Nog meer evenementen Kortrijk-Centrum [area]
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Meest bekeken evenementen

ID : 63334
Editer l'événement Espace administration