Bright Brussels Nocturne

Stage / Cursus » Ateliers

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Covidsafe Ticket
 • Over Bright Brussels Nocturne

  Ontdek tijdens Bright Brussels, het lichtfestival van Brussel, het schitterende licht dat uit de middeleeuwse handschriften in het KBR museum schijnt.

  Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Ze stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een bijzondere verzameling handschriften.

  Deze meesterwerken werden eeuwen geleden met de hand gekopieerd en verlucht, wat betekent dat de miniaturen in de boeken met bladgoud werden opgehoogd. Wanneer er licht in zo’n handschrift valt, krijg je een driedimensionaal effect waardoor het weerkaatste licht wel uit het boek zelf afkomstig lijkt.

  Tijdens deze nocturne snuistert u niet enkel door de schitterende handschriftencollectie, maar kan u net zoals een middeleeuwse miniaturist ook zelf aan de slag met pigment en penseel!

  Bovendien ontdekt u dankzij de themafocus ‘Heksen avant la lettre’ wat het dan wel betekende om vrouw te zijn in onze gewesten op het einde van de 15de eeuw. Van maagd Maria tot zeemeermin.

  Photos de Bright Brussels Nocturne

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Stage / Cursus

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen