David...of hoe we ons bedacht hebben. Cie de Koe, de Nwe Tijd & Hof van Eede

Theater / Spektakel » Performance

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over David...of hoe we ons bedacht hebben. Cie de Koe, de Nwe Tijd & Hof van Eede

  Hoe blijf je overeind in het volwassen leven zonder je op je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was het uitgangspunt van de speech ‘This is water’ van de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Die las de tekst in 2005 op de diploma-uitreiking van een prestigieuze universiteit. Drie jaar later hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage. Hij werd 46 jaar. 

  Drie gezelschappen maken evenveel voorstellingen over de persoon en het werk van Wallace. Vertrekpunt zijn de biografie van de auteur, zijn verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie en hyperbewustzijn. Het eerste luik, ‘DAVID… of hoe we ons bedacht hebben’ zoekt uit hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt met anderen en met de wereld, zodat je minstens de vijftig haalt zonder een kogel door je kop te jagen.  

  In een samenwerking met de Koe, De Nwe Tijd en Hof van Eede krijgen we gegarandeerd stof tot nadenken in een geestige woordenstroom. Eentje om naar uit te kijken!

  Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be’

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Schouwburg Kortrijk

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Kortrijk

  Aanbevelingen